Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A meteorológusok pénteken heves esőzésekre, jégesőre és erős széllökésekre figyelmeztettek Németország nyugati és középső részén, és Észak-Rajna-Vesztfália nyugati tartományában azt tanácsolták az embereknek, hogy maradjanak otthon. A csütörtöki viharok már megzavarták a közlekedést, fákat döntöttek ki, amelyek vasúti sínekre és utakra dőltek, és több száz pincét öntöttek el Németország nyugati részén.

Végül Európában szokatlan meteorológiai jelenség alakult ki: a német hatóságok három tornádó kialakulását erősítették meg Észak-Rajna-Vesztfáliában - Paderbornban, a közeli Lippstadtban és Hoexter város szélén - jelentette a dpa hírügynökség.

Paderbornban negyvenhárom ember megsérült, amikor a tornádó péntek délután végigsöpört a város belvárosán, közülük 13-an súlyosan - közölte Michael Dreier polgármester.

Egy parkban fák dőltek ki, épületekről leszaggatta a forgószél a tetőket, ablakok törtek be. A vihar nagyjából 300 méter széles sávon pusztított.

A rendőrség felszólította az embereket, hogy szombaton maradjanak otthon, vagy maradjanak távol a várostól, hogy ne álljanak a helyreállítási munkálatok útjába. Közölték, hogy továbbra is számolnak a nagy szél okozta lehetséges kockázatokkal.

Délebbre, Bajorországban a hatóságok közölték, hogy pénteken 14 ember megsérült, amikor a Nürnbergtől délre fekvő Brombach-tónál egy viharban összeomlott a faház, amelyben menedéket próbáltak keresni - írja a Bloomberg.

Spanyolországban a hőség tombol

Máshol Európában Spanyolországban szombaton a késő tavaszhoz képest szokatlanul magas hőmérsékletben tombolt a forró, száraz levegő, amely az Észak-Afrikából érkező port szállította. A hőmérők péntek délután 42,3 Celsius-fokot mutattak a déli Andalúzia régióban található Andujarban, miután csütörtökön 39,5 fokot mértek.

Szombaton legalább 13 régióban volt riasztás a hőség miatt - közölte a spanyol állami meteorológiai ügynökség, az AEMET -, és a hőmérséklet öt régióban viharokat idézhet elő. A "szokatlan és szélsőséges" hőmérsékletek várhatóan szombaton tetőznek.