Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két Covid-teszt egy héten - erre lesz azoknak szükségük, akik továbbra is Ausztriában szeretnének dolgozni. Az osztrákok azért szigorítottak, mert náluk is növekedésnek indult újra a fertőzöttek száma.

Aki kint dolgozik, annak 3 naponta kell tesztelnie, a pendlerek, akik csak úgy átjárnak dolgozni, azoknak eddig egyszer kellett tesztelni, de azoknak is ezentúl 3 naponta kell tesztelni - mondta az ATV Híradónak Horvátori Károly.

A magyarok azt mondják, lassan minden sarkon van a nagyobb városokban egy tesztpont, van, ahol ingyen osztják azt, így pár perc alatt elkészülhetnek az ellenőrzéssel.

"Ennek a feltételeit is megteremtette az osztrák fél, rengeteg teszt az utcán, teszthelyiségben, gyógyszertárban is lehet minimális várakozási idővel ezen a teszten átesni, és a legtöbb munkahely is biztosítja a tesztelést, sőt, az utóbbi időben már ingyenes tesztet is adnak" - számolt be tapasztalatairól Táncsics Péter.

A híradó kereste az osztrák hatóságokat, de nem kívántak nyilatkozni. Azt azonban elmondták, hogy már hétfőtől ellenőrzik a heti dupla teszteket és a kötelező regisztrációt is.