A Penguin Random House kiadóvállalat csütörtöki közleménye szerint csak az Egyesült Államokban 1,6 millió példányt vásároltak meg eddig Harry herceg Spare című memoárjából, amely hamarosan Tartalék címmel érkezik a magyar könyvesboltok polcaira. 

Ezzel pedig Harry herceg már csak egy kartyújtásnyira van attól, hogy Spare című önéletírása minden idők legnagyobb példányszámban megvásárolt memoárjai közé kerüljön.

A brit kiadó adatai szerint Nagy-Britanniában forgalmazása első napján 400 ezer fogyott a könyvből, beleértve az e-könyves és hangoskönyves változatot is: utóbbi vásárlóinak maga Harry herceg meséli el a saját történetét.

A Spare már 15 nyelven megjelent, ugyanakkor tíz további fordításán jelenleg is dolgoznak.

A 407 oldalas mű magyarul március 17-én jelenik meg a Corvina kiadásában, Németh Anikó Annamária és Szepes András fordításában.

A memoárt az Amerikában élő sussexi herceg J. R. Moehringer amerikai íróval együtt jegyzi, aki Andre Agassi Open című memoárján is dolgozott. Ő írta a The Tender Bar című könyvet is, amiből Iskola a pult mentén címmel George Clooney forgatott filmet Ben Affleck főszereplésével.