A Romániában 2019 januárja és augusztusa között értékesítésre kínált használt autók több mint 60 százalékának legalább egy rejtett hibája volt - idézte a Maszol az InspectorAuto.ro által kártörténeti ellenőrzésnek alávetett autókról készült statisztikát. A jelentés szerint az országban még mindig értékesítenek súlyos károkat szenvedett gépkocsikat, mert a romániai vásárlók többsége csak a kilométeróra állását ellenőrzi, és nem vizsgálja az esetleges rejtett károkat.

Az ellenőrzött autók esetében gépkocsinként átlagosan 3,19 káreset találtak. A sérült autók javítási költségeinek átlagos értéke 6600 euró (közel 2,1 millió forint) volt. A megadott időszakban kártörténeti ellenőrzésnek alávetett összes gépkocsi 18 százaléka súlyos károkat szenvedett, amelyek javítási költsége meghaladta a tízezer eurót - állítja az InspectorAuto.ro

A legsúlyosabb károk között szerepel egy 2008-ban gyártott BMW X5-ös, amely totálkárosnak tekinthető, miután 2014-ben a javítási költsége meghaladta a 22 ezer eurót, vagy egy 2010-es Audi A8, amelyet egy valószínűleg 2015-ben elszenvedett baleset után 215 ezer lejből (45,2 ezer euróból) javítottak meg.

A jelentés összeállítója a legnagyobb olyan romániai webhelyként mutatja be magát, amely autóbalesetek kártörténetét kínálja a vásárlóknak. A cég több mint hétmillió autó adataival rendelkezik, és az alvázszám alapján megadja a használt autók futásteljesítményét és kártörténetét.