Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A repülőtéren rendezett búcsúztatási ceremónián jelen van Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Olekszij Honcsaruk miniszterelnök és Dmitro Razumkov házelnök is - írja az MTI.

A szerencsétlenségben 176-an vesztették életüket, köztük 11 ukrán - a gép 9 fős személyzete és két utas.

A MAU ukrán légitársaság Teheránból Kijevbe tartó járata január 8-án zuhant le nem sokkal felszállás után. Az ukrán áldozatokon kívül még további hat ország állampolgárai: irániak, kanadaiak, svédek, afgánok, németek és britek.

Irán több napi tagadás után január 11-én beismerte, hogy légvédelme lőtte le tévedésből rakétákkal a Boeing 737-es típusú utasszállító gépet.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) három vádpontban indított vizsgálatot: a légi közlekedési szabályok megsértése, szándékos emberölés és vagyontárgy, azaz a repülőgép szándékos megsemmisítése címén - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda.

Teheráni közlés szerint Irán beleegyezett abba, hogy a lelőtt gép feketedobozait - amely a gép repülési adatait, illetve a pilótafülkében elhangzó beszélgetéseket hivatottak rögzíteni - Kijev többszöri kérése után végül mégiscsak Ukrajnának adja át elsőként elemzésre.