Quinterót azután vették őrizetbe a tengerészgyalogosok, hogy a haditengerészet egyik nyomkövető kutyája a bokrok között rejtőzve találta meg őt az északnyugati Sinaloa államban, San Simón városában - áll a mexikói haditengerészet közleményében.

A "drogkereskedők narkósaként" ismert Caro Quinterót a mexikói hatóságok a guadalajarai kartell alapítójának tartják. Metamfetaminnal, heroinnal, kokainnal és marihuánával való kereskedelemmel vádolják - olvasható a portálon.

14 haditengerész vesztette életét

A mexikói haditengerészet Black Hawk helikoptere Los Mochisban zuhant le az elfogására indított műveletet követően, 14 haditengerész vesztette életét. Egy tengerészgyalogos megsérült, ő továbbra is kórházban van. A baleset oka ismeretlen, és vizsgálatot folytatnak.

Caro Quinterót az amerikai hatóságok azért körözték, mert 1985-ben elrabolta és megölte Enrique Camarena Salazart, a kábítószer-ellenes hatóság (DEA) különleges ügynökét. Salazart állítólag azért rabolták el, kínozták és ölték meg, hogy megtorolják a mexikói hatóságok által 1984-ben Quintero 2500 hektáros marihuánafarmján végrehajtott razziát.

Az eseményeket a Netflix Narcos: Mexico című sorozata dolgozta fel.

Caro Quintero 28 évet töltött börtönben Mexikóban a gyilkosságban játszott szerepe miatt. 2013 óta szökésben volt, miután egy mexikói bíróság eljárási hibákra hivatkozva 28 év után, idő előtt szabadlábra helyezte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport