Új székhelyet épít a Maros megyei Nyárádtőn a piacvezető magyar energiaital-gyártó, a Hell Energy - írta a Maszol. Az épületben 3800 négyzetméteren irodák lesznek, 10 ezer négyzetméteren pedig raktár. Ez utóbbiban 12 500 raklapnyi áru tárolására lesz lehetőség.

A beruházás becsült értéke 18 millió euró, ami mostani árfolyamon közel 7,2 milliárd forintot jelent. A munkálatok az év elején kezdődtek, s a tervek szerint 2022 végéig be kell fejeződjenek. A beruházás eredményeként a Hell Energy romániai dolgozóinak száma 20 fővel nő majd.

A Hell Energy energiaitalokat, teákat és üdítőitalokat, vitaminos italokat és előre elkészített kávét forgalmaz, az energiaitalok terén pedig piacvezető. „A célunk az, hogy viszonylag rövid idő alatt ugyanazokat a piaci eredményeket érjük el, mint az energiaitalokkal. Ez az oka, hogy növeljük a raktározási kapacitásunkat, a kiszállítások hatékonyságának növelésére készülünk, a szállítási idő csökkentésére” – nyilatkozta Márton Domokos, a Hell Energy romániai ügyvezető igazgatója.

A Hell Energy roppant sikeres évtizedet tudhat maga mögött Romániában. 2012-ben a cég árbevétele még csak 26 millió lej volt, ami 2021-re 241,5 millióra nőtt. Tavaly a romániai leányvállalat 162 főt foglalkoztatott.