Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két új kutatási és fejlesztési központot nyitott Romániában a német Hella autóalkatrész-gyártó, az egyiket Nagyváradon, a másikat pedig Iași-ban. Ezekben 400 szakember fog dolgozni - adta hírül a Maszol. A két városban szoftvermérnököket, hardverfejlesztő mérnököket, projektmenedzsereket, gépészmérnököket, rendszermérnököket fognak alkalmazni. 

A vállalat az automatizálás, a számítógépek, a matematika, az elektrotechnika, az elektronika, a telekommunikáció és a fizika területén foglalkoztatna szakembereket.

A cég tájékoztatása szerint a befektetés pontos összege attól függ, milyen lesz majd a két munkaközösség teljesítménye, de mindenképp több millió euróról van szó.

Pörög az üzlet

A Nagyváradra tervezett központ főleg elektromos gépjárművekkel kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozik majd, az akkumulátorok kezelésével és feszültségátalakítókkal. A két központ a közelmúltban már meg is kezdte a működését, egyelőre minimális, tíz fő körüli dolgozói létszámmal.

A Hella a világ egyik vezető autóalkatrész gyártója. Romániában 17 éve van jelen a vállalat. Jelenleg három üzemet működtet az országban, Aradon, Lugoson és a Temesvár melletti Győrödön, és 4600 embernek ad munkát. A német vállalat tavalyi árbevétele 3,5 milliárd lej volt, a nyeresége pedig 86,8 millió lej.