A nyíltan oltásellenes Osztrák Szabadságpárt elnöke, Herbert Kickl ma bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje, és a betegség lefolyásának enyhe tüneteit tapasztalja, akárcsak családtagjai. Mint Facebook oldalán írja, ezzel Covid-19-es esetnek minősül és megkapta a végzést a 14 napos házi karanténról. A tünetek hét végén jelentkeztek nála és családtagjainál, a pozitív antitest tesztjüket követően csináltattak magukon PCR-tesztet.

A politikus szerint az orvosa megfelelő gyógyszeres kezelésben részesíti, amely szerinte minden Covid-beteg számára kívánatos lenne, ahelyett, hogy elszigeteltségben magukra hagynák őket, mint ami sajnos szerinte az általános gyakorlat. Ugyanakkor bejelentette, hogy nem tud részt venni a szombatra bejelentett, a kormány legújabb koronavírus miatti intézkedései ellen tartott demonstráción.

Kickl és pártja oltásellenes

Kickl és pártja régóta nyíltan oltásellenes - egyelőre nem dőlt el, hogy az oltásellenes, ám közben megfertőződött politikusak mely csoportját gyarapítja. Ezek az elmúlt másfél évben rendszerint vagy egy enyhe lefolyású betegség után megerősítve érzik álláspontjukat az oltások szükségtelenségével és a SARS-Cov2 vírus veszélytelenségével kapcsolatban, vagy egy súlyos lefolyású betegség után sokszor kanosszát járnak és változtatnak korábbi álláspontjukon.

Kickl annyira fontosnak tartotta oltásellenes álláspontja képviseletét, hogy nemrég sajtótájékoztatót hívott össze annak bizonyítására, nincs beoltva Covid-19 ellen. A tájékoztatón élőben vettek vért a tőle, hogy később ennek a mintának a laboratóriumi vizsgálatával lehessen bizonyítani, vére nem tartalmaz a SARS-COV2 vírus elleni antitesteket. Egy nyilvános vitában ugyanis azt sugallták róla, hogy titokban beoltatta magát a betegség ellen.

Az FPÖ vezér egy ifjú pártársa, Michael Wagner azonban a napokban a kanosszát járók táborába állt. A stájerországi Ifjú Szabadságpártiak elnöke, a tartomány FPÖ elnökének 28 éves helyettesénél a koronavírus-fertőzést követően a Covid-19-es betegség súlyos lefolyású változata lépett fel. Annyira, hogy hosszú ideig intenzív ellátásra szorult. A Heute.at beszámolója szerint Facebook posztjában azt írta: "mindig azt hittem, ez engem nem érinthet. Rosszul gondoltam, kifogtam a jackpotot".

Reméli, hogy a kórházi személyzet olvassa posztját és így megértik, mennyire extrém módon hálás nekik, amiért éjt nappallá téve mellette voltak és segítették a betegség elleni harcban, és nekik is köszönheti, hogy a fenti sorokat leírhatja. Mindenkit figyelmeztet, hogy a Covid bárkit elérhet és extrém módon lecsaphat. De ami a legfontosabb: gyógyultként kivárja a hat hónapot, de utána mindenképpen elmegy beoltatni magát, nem szeretné ugyanis még egyszer átélni a betegséget.

Korlátozásokat vezettek be az oltatlanoknak

Ausztriában hétfőtől vezettek be korlátozó intézkedéseket és kijárási tilalmat az oltatlanok számára, de a jelenlegi hullámban tapasztalt magas fertőzésszámokra való tekintettel napirenden szerepel a teljes lockdown elrendelése is.