Clinton részt vesz mindhárom elnökjelölti vitán, melynek időpontját független választási bizottság jelölte ki - jelentette be John Podesta, a Clinton-kampány elnöke.

A republikánus jelölt korábban azt panaszolta, hogy az első két elnökjelölti vitát az amerikai futballbajnokság két mérkőzésével megegyező időpontra tették, így az elnökjelöltek vitáját valószínűleg kevesebben követik majd figyelemmel. Az elnökjelöltek választási vitájával foglalkozó független bizottság szerint az időpontokat még tavaly ősszel, jóval a futballmérkőzések időpontjának kijelölése előtt határozták meg.

A vitákat szeptember 26-án, október 9-én és október 19-én tartják. Aggasztó, hogy a Trump-kampány máris suskust emleget a viták kapcsán - fogalmazott Podesta, aki szerint nem világos, hogy Trump megpróbálja elkerülni e vitákat, vagy csak a sajtóval játszik, hogy még nagyobb drámát teremtsen. Bárhogyan is legyen, a mi kampányunknak nem áll érdekében, hogy vitázzunk a vitáról, vagy alkudozunk róluk.

Trump eddig nem jelezte, hogy bojkottálná az elnökjelölti vitákat, de nem vonta vissza az időpontokra vonatkozó kritikáit sem.

A közvélemény-kutatások változatlanul Hillary Clinton két számjegyű előnyét mutatják. A Monmouth Egyetem által készített közvélemény-kutatás szerint Clinton országosan is 13 százalékponttal vezet republikánus vetélytársa előtt. A volt külügyminiszter elfogadottsága 50 százalékos, míg Trumpot a megkérdezettek 37 százaléka találta elfogadható elnöknek. A Libertárius Párt elnökjelöltje, Gary Johnson, volt kormányzó 7 százalékos népszerűségnek örvend, a Zöld Párt elnökjelöltje, Jill Stein orvosnő pedig a megkérdezett szavazók 2 százalékának bizalmát élvezi. Hasonlóan Clinton 50 százalékos támogatottságát mutatta ki Trump előtt a RealClearPolitics felmérése is.