Többnyire olyan birtokain van az év nagy részében Donald Trump elnök, melyek neki nem kerülnek semmibe, de mindenki másnak fizetnie kell érte. Hivatali útjai jóval kevesebb idejét vették el az évben, mint az hogy golfozzon vagy saját villáiban pihenjen.

A Wall Street Journal összesítése szerint több mint 100 napot volt valamelyik nyaralójában vagy lakóházában. Két helyre szeret a legjobban járni: a New Jersey-i Bedminsterben lévő golfpályájára, ahol két hetes nyári szabadságát is töltötte. Valamint Mar-a-Lagóban pihen még sokat: a floridai villában szintén 40 napot volt, de még karácsonyi szünidejére is ide vonult vissza családjával. Az itteni épületet az év elején át is nevezte "déli Fehér Háznak".

Az nem példa nélküli, hogy egy amerikai elnök sokat utazik: George W. Bush élvezettel járt haza texasi ranchára. Bill Clinton viszont inkább a Camp David-i elnöki nyaralót használta, Barack Obama pedig előszeretettel utazott Hawaii-ra, ott azonban szállodákban vagy bérelt ingatlanokban pihent. Trump valójában azzal lóg ki a sorból, hogy ennyi időt tölt a saját tulajdonában lévő szállodákban.

A címlapkép forrása: AFP.