Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A törvénytervezet szerint a mobiltelefon és bármely más elektromos eszköz kézben tartása tilos lesz kerékpározás közben, a headsetek használatát engedélyezik - közölte a közlekedési miniszter. Az új kerékpározási törvény júliusban lép életbe - írja a 444.hu az MTI-re hivatkozva.

Az autóvezetés közben kézben tartott mobiltelefonért 230 euró pénzbüntetést szabhat ki az illetékes hatóság, és valószínűleg a kerékpárosok esetében is ekkora lesz a bírság, de a kormány még konzultációt folytat erről a lakossággal, és megvárja annak eredményét.

Üdvözölte az új törvényt a tilalomért kampányoló Michael Kulkens aktivista, akinek 13 éves fia 2015-ben egy kerékpárbalesetben vesztette életét, mert a mobilját nézte. "Le kellett állítanom az autómat, mert könnyek borították el a szememet, amikor a rádióban meghallottam, hogy elrendelik a tilalmat" - mondta a De Telegraaf napilapnak.

A 17 milliós Hollandiában 23 millió kerékpár van forgalomban. Tavaly a holland utakon 613-an haltak meg közlekedési balesetben, amelyből 206-an voltak biciklisek. Utóbbi szám 17-tel több, mint a megelőző évben és egyben az elmúlt 10 év legmagasabb száma is.

Fotó: AFP PHOTO/ANP/Olaf Kraak