Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több hónapja feszült a helyzet Hongkongban, miután a Kína irányítása alá tartozó, de viszonylagos autonómiát élvező szigetállamban a helyi vezetés elfogadott egy kiadatási törvényt, amely lehetővé tenné, hogy a szárazföldi Kínába adjanak ki elítélteket. A törvénytervezetet Lam júniusban felfüggesztette, de ezzel sem tudta leállítani a Kínához 1997-ben visszakerült volt brit gyarmaton június 9-én kezdődött, és már 13 hete tartó tüntetéseket.

A tiltakozók a törvényjavaslat teljes visszavonását, és a főkormányzó lemondását követelték, aki - szerintük - Peking befolyása alatt áll. Az elmúlt hetekben több heves összecsapás is volt a hatóságok és a tízezres - nemegyszer százezres - tüntető tömeggel.

Végül szerdán bejelentették, hogy a sziget kormányzója visszavonja a kifogásolt rendelkezést.

A várható bejelentéssel kapcsolatos sajtóhírek hatására a hongkongi irányadó tőzsdeindex, a Hang Seng szerdán több mint 3 százalékkal emelkedett.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!