Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszterelnök megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, a horvát közegészségügyi intézetnek (HZJZ), a minisztériumnak és mindazoknak, akik részt vettek az oltási kampányban, hogy hozzájárultak a program teljesítéséhez - írja az MTI.

Plenkovic bejegyzésében további oltakozásra is buzdított, mert - mint fogalmazott - ez a legbiztosabb és leggyorsabb út a járvány leküzdéséhez.

Ahhoz, hogy Horvátországban június végéit be tudják oltani a felnőtt lakosság felét, még legalább egymillió embernek kell megkapnia valamelyik vakcinát.

Az elmúlt napon 826 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel a járvány kezdete óta számuk elérte a 349 910-et. Az elmúlt 24 órában 23-an haltak meg a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeinek következtében, a halottak száma ezzel 7687-re emelkedett. Kórházban 1684 beteget ápolnak, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen.

A valamivel több mint négymilliós országban az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett oltóanyagokat használják. Eddig a védőoltások első adagját 1 009 609-en kapták meg, közülük a másodikat is 300 844-en.

A szomszédos Szlovéniában szombatra 494 új fertőzöttet regisztráltak, s ezzel a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 249 ezret. Az elmúlt napon hat beteg hunyt el, és ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 4320-ra emelkedett. A koronavírusos betegek közül 421-en vannak kórházban, 121-en közülük intenzív osztályon.

A valamivel több mint kétmilliós országban eddig a védőoltás első dózisát 547 481-en kapták meg, közülük 281 757-en már a másodikon is túl vannak. Ez az oltásra jogosult népesség 26,1, illetve 13,4 százaléka.

A szlovén egészségügyi minisztérium közlése szerint júniustól megkezdik a vállalatokban az alkalmazottak szisztematikus oltását. Mobil oltópontokat hoznak létre, melynek egyetlen feltétele, hogy az adott helyen legalább ötven embernek regisztráljon. Azok jelentkezhetnek, akik még nem vették fel a vakcina első adagját és betöltötték a 18 évet. A program a gazdaság minden ágazatát felöleli, így a turizmusét is - közölte a tárca.