Andrej Plenković, Horvátország miniszterelnöke kormányának számos tagja kíséretében ellátogatott Varasdra (Varaždin), ahol bemutatták az kormány országfejlesztési programjának északnyugat Horvátországra vonatkozó projektjeit és aláírták számos projekt finanszírozási szerződéseit - írja a balk.hu hírportál, amely a Molról és az INA-ról a látogatás margóján elhangzott megjegyzésről is beszámol. 

Az esemény lezárásakor tartott sajtótájékoztatón az újságírók kérdéseire válaszolva Plenković egy kisebbfajta bombát robbantott, amikor arra a kérdésre válaszolt, hogy mi lesz az INA-val. A horvát olajipari vállalat visszavásárlását a Moltól kereken öt éve, 2016 karácsonyakor ígérte meg Horvátország népének.

A miniszterelnök azt válaszolta, hogy erről csütörtöki ülésén dönt a kormány. Ezt követően azonban begombolkozott, és nem volt hajlandó semmi egyebet elárulni a Horvátország és Magyarország nemzetközi kapcsolatait erősen terhelő INA-Mol vita várható fejleményéről. Ezt azzal indokolta, hogy ha erről beszélne, az háttérbe szorítaná az országfejlesztési programról szóló információkat.