Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A meteorológiai szolgálat (DHMZ) által közzétett adatok szerint 15 órakor Dubrovnikban 37,3 Celsius-fokot mértek, az eddigi legmagasabb június hőmérséklet 35,7 Celsius-fok volt 2003-ban. Szintén Dubrovnik-Neretva megyében, Konavléban a hőmérséklet elérte a 39 Celsius-fokot. Hvar szigetén 84 évvel ezelőtt volt utoljára ilyen meleg júniusban: 37 fok.

A hőség ellenére erős széllökések voltak Dalmáciában. Makarskában közel orkánerejű, óránként 115 kilométeres széllökéséket mértek, miközben a hőmérséklet 35 fok volt. Splitben a szél ereje elérte az óránkénti 97 kilométert.

Vörös figyelmeztetés

A meteorológiai szolgálat pénteken Dubrovnikra és Fiumére (Rijeka) vörös figyelmeztetést adott ki, míg az ország középső részein nagyrészt narancssárga jelzés van érvényben. A veszélyességi fokozatok skáláján a sárga a legalacsonyabb szint, ezután következik a narancs, míg a vörös jelenti a legveszélyesebb szintet.

Vegyék komolyan!

A Split-Dalmácia megyei mentőszolgálat arra figyelmeztetett, hogy a hőségriasztást mindenkinek komolyan kell vennie. Délben tele vannak a strandok, és az emberek egymás után panaszkodnak rosszullétre, a mentőszolgálat vezetője szerint akkor sem győznék a munkát, ha háromszor többen volnának.

A legtöbb esetben viszont feleslegesen riasztják őket. A szakember azt tanácsolja, hogy az emberek igyanak sok folyadékot, a strandolók húzódjanak árnyékba a déli órákban, és lehetőleg - főleg az idősek és a betegek - maradjanak inkább otthon, tartózkodjanak elsötétített, hűvös térben.