Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vlagyimir Putyin orosz államfő valószínűleg az önmagára kényszerített elzártságban folytatja életét annak ellenére, hogy valamelyik orosz fejlesztésű koronavírus-oltás mindkét dózisát beadták neki - vette át a Proekt oknyomozó internetes portál  hírét a Moscow Times. A 68 éves Putyin a világ egyik legjobban elzárt, vírus védett buborékában él 2020 tavasza a pandémia kitörése óta.

Ebből a rezidenciából videótechnológiával tartja a kapcsolatot munkatársaival. Putyin lakhelyét a külvilágtól fertőtlenítő folyosó választja el. Ha valaki találkozni akar vele, annak semmi akadálya, feltéve, hogy lehúz két hetet karanténban. Putyin várhatóan még  hosszú ideig izolációban marad - mondta a Proektnek egy neve elhallgatását kérő, az elnöki adminisztrációhoz közelálló személy.

A Kreml bejelentette, hogy az államfő megkapta mindkét oltását négy héttel ezelőtt, ám azt nem árulták el, hogy az orosz készítmények közül melyiket szúrták be neki, vélhetően azért, hogy ne reklámozzák a vakcinát hátrányt okozva a többinek. Az elnök környezetéből hivatalosan nem kommentálták az elzártság fenntartásáról szóló információt.

Az államfő korábban elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Oroszországban egymástól függetlenül három koronavírus-vakcinát fejlesztettek ki. A kormány tervei szerint ezek segítségével idén őszre el kellene érni a nyájimmunitást, ám az eddigi ütemben folytatják a tömeges oltási kampányt, akkor a lakosság 70 százalékát 2022-re tehetik védetté.