A jelenleg kivitelezés alatt álló autópálya-szakaszok összhossza 80 kilométer - jelentette ki Sorin Grindeanu román szállításügyi miniszter egy televíziós interjúban. A tárcavezetőt arról kérdezte a riporter, mennyivel bővül 2022-ben az autópálya-hálózat, amire Grindeanu kitérő választ adott. Ebből kiderült, fogalma sincs arról, mi zajlik az országban a közúti infrastruktúra-fejlesztés területén - írta a Maszol.

A jelenlegi miniszter elődje, Cătălin Drulă ironikus hangvételű Facebook-bejegyzéssel reagált a nyilatkozatra: „Egy kicsit sok, hogy ne tudd, 300 kilométer autópálya és gyorsforgalmi út építése folyik, s helyette azt mondd, hozzávetőleg 80 kilométer építése folyik”. Drulă fel is sorolta, hogy mely sztrádaszakaszokon folyik a munka. Ezek között három erdélyi van: a Nagyszeben és Bojca, a Magyarzsombor és Magyarnádas, valamint a Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közti útszakaszok.

A Terebes és Bihar közti sztrádaszakasz, illetve a Nagyváradot az észak-erdélyi autópályával összekötő gyorsforgalmi út a tervezés fázisában van. Ugyanebben az interjúban Grindeanu elkövetett további három kínos hibát is, amelyek a Brassó és Ploiești közti sztrádaszakasz kivitelezésére vonatkoztak.