Duffy - aki egy közösségi oldalon jelentette be szeptemberi távozását - 2010 óta tagja a szövetségi képviselőháznak, és Donald Trump amerikai elnök egyik szoros szövetségeseként tartják számon - írja az MTI.

Lemondása okaként azt közölte, hogy októberben születendő kilencedik gyermeke az orvosok szerint szívrendellenességgel jön világra, és ezért több időt kíván tölteni a családjával. A kommentárok ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy Duffy idén már a kilencedik republikánus képviselő, aki bejelentette távozását a washingtoni képviselőházból.

A legutóbb, július végén, a 71 éves texasi Mike Conaway közölte, hogy nem jelölteti magát jövőre. A politikus a kongresszusban tapasztalható, szerinte túlzott pártpolitizálás gyötrelmeire hivatkozott. Egy másik texasi politikus, valamint Utah, Alabama és Michigan egy-egy képviselője szintén júliusban jelentette be, hogy nem kívánja jelöltetni magát. Korábban egy indianai és egy georgiai képviselő döntött így.

A pennsylvaniai Tom Marino még januárban mondott le, de helyette májusban - rendkívüli választáson - megválasztottak egy másik republikánus képviselőt.

Bár a képviselők különböző okok miatt mondanak búcsút a kongresszusnak, a The Hill című - elsősorban a washingtoni politikával foglalkozó - lap július végén egy neve elhallgatását kérő republikánus képviselőt idézett, aki szerint "a Trump-érában szolgálni nem különösebben dicső. Az ellenséges politikai környezeten (Trump) csak tovább rontott. Minden nap van valami védhetetlen Twitter-bejegyzés vagy kommentár".