Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszország az elmúlt 130 év legmelegebb szeptemberén van túl - vette át az állami meteorológiai szolgálat jelentését a Moscow Times.

Az időjárási szakértők szerint tovább folytatódik az országban megszokott időjárás átalakulása a klímaváltozás miatt. Szinte minden földrajzi térségben több Celsius-fokkal magasabb átlaghőmérsékletet mértek, mint korábban. A kivétel éppen Oroszország délkeleti régiója.

A legnagyobb eltérést Eurázsia északi részén tapasztalták a meteorológusok - derült ki Marina Makarova szavaiból, aki az orosz Hidrometeorológiai Központ vezető elemzője. Ebben a térségben 5-6 Celsius-fokkal volt melegebb a megszokottnál. Az Északi-sarkkörön túli területeken kétezer kilométer hosszan négy fokkal volt az átlag felett a hőmérséklet.

Az új hőmérsékleti rekordok gyakorlatilag naponta dőltek meg az előző hónapban, aminek eredményeként az ország északi és nyugati részén átlag 2-3 fokos átlagos pluszt regisztráltak. Ami az elmúlt háromnegyed évet illeti, a szokatlanul meleg telet hasonló folytatás követte 2020-ban. Ezt megelőzően 2019 érdemelte ki a legmelegebb időjárást hozó évnek járó címet Oroszországban.