Az idős emberek által okozott balesetek általában nagy visszhangot keltenek, annak ellenére, hogy a statisztikák szerint a fiatalok sokkal több balesetért felelősek. A francia utakon például a halálos balesetek 10 százalékát okozzák a 65 éven felüliek, míg a 18-24 évesek 20 százalékért felelősek - írja a portál.

Itt persze kérdés, hogy mennyi idős vezető adja ezt az arányt és mennyi fiatal. Ahogy az is tény, hogy a bizonytalan vezetés előidézhet balesetveszélyes helyzeteket, és ha megtörténik a baj, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a "bizonytalan" sofőr lesz a hibás.

Franciaországban jelenleg nincsenek korlátozások az idősebb járművezetőkre vonatkozóan. Az Egyesült Királyságban ugyanakkor ha valaki betöltötte a 70. életévét, akkor meg kell újítania a jogosítványát.

Magyarországon sávos rendszer működik, 50 év alatt 10 évre, 50 és 60 év között 5 évre, 60 és 70 év között 3 évre, afölött 2 évre kapja meg az ember a jogosítványát.

A francia kormány a közvélemény által támogatott ötlet ellenére jelenleg nem tervezi a kötelező orvosi vizsgálat bevezetését, de az sem várható, hogy egy bizonyos kor fölött újra kelljen vizsgázni.