Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor szingapúri csúcstalálkozója előtt a lengyel média kifecsegte, hogy a tanácskozás színhelyeinek jelöltjei között szerepelt a lengyel főváros is. Most nyilvánosságra kerültek a külügyminisztérium belső dokumentumai ebben a témában - adta hírül az onet.pl.

Ezekből kiderül, hogy a lengyel kormány nagyon igyekezett megszerezni a találkozó rendezésének lehetőségét, ám az amerikaiak - noha telefonon tárgyalásokat folytattak erről a lengyelekkel - végül meggondolták magukat.

A külügyminisztérium politikai igazgatója, Cyryl Kozaczewski számított Trump kedvező véleményére az ügyben. Ha sikerrel jártak volna, akkor az a kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) óriási sikere lett volna. Enyhítette volna a PiS konfliktusát az EU-val és USA-val.

Az onet.pl hírforrása szerint a kudarcnak két oka volt: az egyik a lengyel vezetés indiszkréciója, amely azt sugallta a médiának, hogy az országnak esélye van történelmi esemény vendégül látására. A másik Washington és Varsó vitája arról a törvénymódosításról, amely szerint nem lehetne lengyelek által elkövetett bűnökről beszélni a második világháború kapcsán..

A fotó forrása: Pixabay