Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Bécset és Brüsszelt összekötő, heti kétszer közlekedő éjszakai vasúti járat az ÖBB osztrák vasúttársaság közreműködésével valósul meg - írja az MTI.

A vasárnap este induló szerelvény hétfőn 11 óra előtt néhány perccel fut be a belga főváros déli pályaudvarára. A mintegy 14 órás út tizenöt megállót, köztük az ausztriai Innsbruckot, a németországi Nürnberget, Frankfurtot, Kölnt, valamint a kelet-belgiumi Liege-t érinti. Vissza este hat óra után indul és reggel fél kilencre ér az osztrák fővárosba. Az utazás ára átszámítva nagyjából 10 ezer forint.

Az osztrák szolgáltatón keresztül a belga főváros olyan nemzetközi hálózathoz csatlakozik, amely közvetlen éjszakai vasúti összeköttetést biztosít Európai szinte valamennyi nagyvárosa, köztük Budapest között.

A La Libre Belgique című belga napilap tájékoztatása szerint az SNCB belga vasúti társaság a megnövekedett nemzetközi díjak, valamint az olcsó fapados légitársaságok megjelenésével jelentősen visszaesett utasforgalom miatt döntött úgy 2003-ban, hogy felhagy az éjszakai vonatok közlekedtetésével.

Friss tanulmányok azonban azt mutatják, hogy sokan a repüléssel összefüggő félelmeik, mások a repüléssel járó káros környezeti hatások miatt érzett aggodalmuk miatt választják a vasutat egyre gyakrabban utazásaikhoz.