A lengyel milliárdosok nem pihennek babérjaikon dacára annak, hogy remekül menő üzleteik vannak - írta a Gazeta.pl. Sokan közülük azt is megengednék maguknak, hogy visszavonuljanak, és nyugodtan éljenek akár a pálmafák árnyékában, ám nem csökkentik a tempót. Nem mellesleg másodállásaikban is sikeresek.

Az egyik leggazdagabb lengyel, a varsói tőzsdén jegyzett hat cég tulajdonosa, Leszek Czarnecki, akinek vagyonát 2,14 milliárd zlotyra becsülik (154 milliárd forint, ezzel Magyarországon is az első háromban lenne), úgy döntött, hogy bemerészkedik az ingatlanpiacra.

Megszerezte a wroclawi felhőkarcolót, a Sky Towert, amely Lengyelország legmagasabb épülete. A toronyban és két kiegészítő épületében lakások, irodák, kereskedelmi és szolgáltató egységek, pihenő- és wellnessközpontok vannak. A felhőkarcolóban emellett egy snooker-billiárd klub is található.

További hotelek

Malgorzata és Maciej Adamkiewicz, az Adamed gyógyszergyártó csoport tulajdonosai. akik vagyonát  1,22 milliárd zlotyra becsülik, a szállodaiparban is érdekeltek. Ők vezetik például a Hotel Narvilt a Narwa folyó mellett, 40 kilométerre a lengyel fővárostól. A szállodának 332 szobája és apartmanja van, fürdőkkel, medencékkel, szórakoztatóövezettel és edzőtermekkel.

Mellékállásban van Grzegorz Grzelak és Andrzej Walczak is. Ők az Atlas vegyipari csoport tulajdonosai. Grzelak, akinek vagyonát 363 millió zlotyra becsülik, az éttermet, aquaparkot és szállodát is tartalmazó Centrum Sportu Nowa Gdynia tulajdonosa is

Walczak vagyonát a Forbes 540 millió zlotyra becsülte. Ő nem az idegenforgalmat választotta, hanem egy restaurált épületben, Lódzban megalapította a Művészeti Atlast. Ez néhány év alatt az ország egyik legérdekesebb kiállító helyévé vált, ahol hazai és külföldi modern művészek munkái kapnak helyet.