Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közelgő vakációs szezonban a népszerű külföldi fürdőhelyek azt tervezik, hogy lengyel övezeteket alakítanak ki - írta a Gazeta Wyborcza. Így elszigetelhetik egymástól a különböző nációk tagjait, akiknek lesújtó véleményük van egymásról. A lengyelek a  németeket borzalmasnak, az oroszokat piásnak, a franciákat fennhéjázónak tartják.

Az elképzelés nagy vitákat váltott ki, egyesek szerint kínos, mások zseniális üzleti modellnek tartják. A tervhez a kínaiak adták az ötletet, akik nagyon régóta kizárólag társas utazások formájában, saját honfitársaikkal vegyülve utaznak. A szervezők az ízlésükhöz igazítják a programokat és az étkezést - így például Lengyelországban is rizsételeket esznek a helyi ínyencségek helyett.

Ipari mennyiségű sör

Egyesek diplomatikusan azzal magyarázzák ezt, hogy a kulturális különbségeket nem lehet leküzdeni, mások szerint nehéz a kínaiakkal egy légtérben élni, ezért jobb, ha elkülönülnek. Ráadásul ez másokra is igaz: kevésbé feltűnően, de "saját" szállodáik vannak a vakációs területeken a németeknek, a franciáknak, a briteknek és a Karibi-tengeren az amerikaiaknak.

A lengyeleknek olcsó, egyhetes csomagajánlatokat fognak kínálni olyan helyeken, ahol a helyi személyzeten kívül kizárólag saját honfitársaikkal találkozhatnak. Hazai menü, zene és programvezetők lesznek. A dolog gazdaságos: a hotelek a saját övezeteket olcsóbban adhatják el a tömeges foglalásnak köszönhetően, kisebb gondot jelent a tolmácsolás, a kirándulásokon elég egy lengyel vezető és ipari mennyiségben lehet értékesíteni a lengyel sört.