A nyilvántartott munkanélküliek aránya Szlovákiában januárban 0,06 százalékponttal csökkent az előző havihoz és 2,76 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve.  Az aktuális statisztika szerint az országban a munkát keresők száma a múlt hónap végén meghaladta a 197 ezret, 76 ezerrel, 28 százalékkal csökkent egy év alatt. (Bajban a magyar autógyártás? Elszívják a munkaerőt a szlovákok.)

Szlovákiában januárban mintegy 5 és fél ezerrel bővült a rendelkezésre álló munkahelyek kínálata is, így ezek száma megközelítette a 75 ezret. A legtöbb rendelkezésre álló munkahelyet Pozsony megyében a legkevesebbet Besztercebánya megyében mutatták ki.

A munkanélküliségi arány, regionális megoszlását tekintve az év első hónapjában az ország 8 megyéje közül hatban csökkent, járási szintre lebontva 52 járásában mérséklődött, 26 járásban pedig nőtt - írja az MTI.

Szlovákiában a munkanélküliségi arány, regionális megoszlását tekintve hagyományosan az ország keleti és középső megyéiben (Kassa, Eperjes és Besztercebánya) a legmagasabb, tavaly átlagban kilenc százalék körüli volt, ugyanakkor a legalacsonyabb ugyancsak hagyományosan, nyugaton, Nagyszombat és Pozsony megyékben, ahol 2017-ben átlagosan csak három százalék körüli értékeket mutattak ki.