Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nizzai és a müncheni támadások, a Brexit, valamint a gyenge gazdasági növekedés Európában mind hozzájárult ahhoz, hogy a nyári szezonban 11 százalékkal csökkent a franciaországi, 23 százalékkal a belgiumi és 31 százalékkal a törökországi repülőjegy-foglalások száma a ForwardKeys adatszolgáltató szerint. A négyévente megrendezett labdarúgó Európa-bajnokság ellenére egyedül Európában csökkent a nemzetközi járatfoglalások száma, 2,1 százalékkal a tavaly nyári időszakhoz képest.

Az emberek elkölthető jövedelmének korlátot szab a lanyhuló gazdasági növekedés, a brit turisták számára pedig - akik a németek után a legtöbbet utaznak az unióban - a font euróval szembeni gyengülése miatt egyre drágább külföldre utazni.

A német Lufthansa AG profitfigyelmeztetést adott ki arról, hogy második féléves bevétele 8-9 százalékkal is csökkenhet, mivel az "ismétlődő európai terrortámadások miatt" kevesebb hosszú távú utat foglalnak Európába. A Thomas Cook brit utazási iroda részvényárfolyama 52 százalékkal zuhant az év eleje óta, a Ryanair diszkont légitársaságé 23 százalékkal volt alacsonyabb.

A ForwardKeys szerint az ázsiai-csendes-óceáni térségbe irányuló foglalások száma 7,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, ezek a régiók profitálnak elsősorban az Európától elpártoló turistákból.