Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az átlag európai munkavállalónak 25 percébe kerül, hogy eljusson a munkahelyére, ezzel szemben a magyaroknak 29 percre van szükségük - derül ki az Eurostat 2019-es adataiból, vagyis ez nem a koronavírus által felbolygatott időszakra vonatkozik.

A 4 perc különbség nem tűnik soknak, azonban ez oda-vissza 8, ami egy hónapban 22 munkanappal számolva 176 perc, azaz közel 3 óra. Évente pedig több mint 35 óra megy veszendőbe itthon az európai átlaghoz képest.

Van ahol ennél is rosszabb a helyzet: a britek például 30, a lettek 33 perc alatt jutnak el a munkahelyükre. A legrövidebb ingázási időt Cipruson (19 perc), Görögországban (20 perc) és Portugáliában (21 perc) mérték.

Kattintson a képre a nagyobb méretért!

Mielőtt beütött a Covid-19 az európaiaknak csak 4,3 százaléka mondhatta el magáról, hogy egyáltalán nem kell utaznia a munkahelyére, vagyis otthonról dolgozhatott. 61,3 százalékuk 30 percél kevesebbet, 26,3 százalékuk pedig 30 és 60 perc között ingázott, a legszerencsétlenebb 8,1 százaléknak pedig több mint egy órát vett igénybe az odaút és ugyanennyit a vissza.

Az Eurostat jelentése kiemeli Magyarországot, ahol nem csak azok aránya magas (10,6 százalék), akiknek 30 és 60 perc között kell ingázniuk reggel és délután, hanem

10 százalék fölött van azok aránya is, akik több mint egy órányira laknak a munkahelyükről.