Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az iráni statisztikai hivatal szerint június végén az infláció elérte a 43 százalékot.

Az Etemad napilap azonban arról számolt be, hogy egy átlagos bevásárlókosár 50 százalékkal is drágulhatott. Egy másik lap - a Jahan-e Sanat - szerint a hivatalos statisztikák nem vesznek figyelembe bizonyos piaci folyamatokat és a júniusi infláció valójában 71 százalék volt.

A Resalat napilap arra figyelmeztet, hogy a nemrég megválasztott elnöknek, Ebrahim Raisinak fenntartható pénzügyi forrásokra lenne szüksége, hogy terveit megvalósítsa, de ezeket a forrásokat ellopták vagy elkótyavetyélték, még mielőtt a kincstárba kerülhettek volna.

Az iráni kormány gyakran állítja, hogy a szankciók jelentik a fő problémát az ország számára. Ezt némiképp árnyalja, hogy a Forbes szerint drámaian, 21,6 százalékkal nőtt meg a milliomosok száma Iránban a világjárvány ellenére is. A globális átlagos növekedés 6,3 százalék volt.

A legtöbb milliomos állami tisztviselő és az ő családtagjaik - írja a lap.

Iránban nemrég tartottak elnökválasztás, amelyet az előrejelzések által is biztos befutónak tartott Raiszi nyert. A korábban Teherán főügyészi tisztségét betöltő Raiszi magáénak tudhatta a síita állam legfőbb vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah támogatását is. Raiszi ellen az Egyesült Államok kormánya korábban szankciókat vetett ki, amiért évtizedekkel ezelőtt vélhetően köze volt politikai foglyok kivégzéséhez.