Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Aki karácsonyra pénzt vagy ajándékutalványt kapott a cégétől Szlovákiában, az december 27-étől óriási akciókban ürítheti ki a bukszáját - derül ki a pozsonyi Új Szó háttéranyagából.

Gondot csak az üzletek várható a rendkívüli zsúfoltsága okozhat. Az üzletek nagyobb forgalomra számíthatnak idén, mint tavaly, mivel nőtt a háztartások vásárlóképessége.

A kiárusítások egy része már december 26-án megkezdődött - az internetes áruházakban. A Mall.sk online áruház például már 70 százalékos leárazással kínálja termékeit, nagyrészt elektronikát, háztartási fogyasztói berendezéseket. Az alza.sk 80 százalékig terjedő akciókkal indított. Mobiltelefonokat, játékokat és drogériát kínál olcsóbban, mint karácsony előtt. A hagyományos üzletekben 50-70 százalékos leárazásokra lehet számítani.

És ez még semmi

Bár a kiárusítás már most kezdetét vette, az igazi leárazási hullám január 2-án indul be. Míg az ünnepek közötti időszakban a leárazott ruhákból lesz a legtöbb, januártól ehhez csatlakoznak a nyári sporteszközök. Az üzleteknek ugyanis ki kell üríteniük a raktárakat a 2018-as nyári szezonra megrendelt termékeknek. Így az év első hónapjában jóval olcsóbbak lesznek a kerékpárok vagy a görkorcsolyák.

A bútoroknál hasonló a helyzet: a nagy bútorokat gyártó vagy beszállító cégek ugyanis évente kétszer, februárban és augusztusban dobják piacra újdonságaikat, egy hónappal korábban pedig megpróbálják kiárusítani a raktáron levő készletet.

Végük jönnek az utazási irodák, amelyek januárban hozzák nyilvánosságra a nyaralásokra vonatkozó first moment ajánlatokat. Aki ilyen akcióban veszi meg az üdülést, az akár száz eurót is megspórolhat.

A nyitókép forrása: Picxabay.com