Bukaresti irodaházat vásárolt a magyarországi székhelyű ingatlanbefektető vállalat, a Crown Holding kft. - adta hírül a Maszol. Az economica.net információi szerint a cég a Cascade irodaházat vette meg. A tranzakció értéke 10,1 millió euró (közel 4,1 milliárd forint).

A Cascade Office Building félközpontinak számító részén, a Gara de Nord közelében található. Az épületet, melynek teljes felülete 4210 négyzetméter, 2005-ben adták át. Mudura cége a Global Trade Center nevű ingatlanfejlesztőtől vette meg az épületet.

Kiterjedt ingatlanportfólió

A Crown Holding tulajdonosa az egyik leggazdagabb romániai magyar, ifj. Mudura Sándor. A nagyváradi üzletember vagyonát az apja, id. Mudura Sándor alapozta meg, aki a Ferrero édességek, többek között a Kinder tojás első romániai forgalmazója volt.

Ifj. Mudura Sándor valószínűleg a második leggazdagabb erdélyi magyar, a vagyonát 100-110 millió euróra (40,4-44,4 milliárd forint, amivel A 100 leggazdagabb kiadvány szerint a 37. leggazdagabb magyarországi magyar lehetne) becsülik. A Crown Holding portfóliójában szerepel többek az első nagyváradi pláza, a Lotus Center, s további két bevásárlóközpont, a Lotus Retail Park és az Oradea Shopping City.

Mudurának ezeken kívül van még egy bevásárlóközpontja, az Oradea Plaza, valamint két étterme, a közelmúltban pedig megvásárolt a nagyváradi egykori Rimanóczy szállodát, melyben, felújítását követően négycsillagos hotelt szándékozik üzemeltetni.

 

A váradi üzletembernek állítólag magyarországi ingatlanbefektetései is vannak, Bukarestben azonban mostanáig nem voltak érdekeltségei.