Újabb ember, Steve Bannon volt fehér házi főtanácsadó meghallgatásával folytatódhat az elnök ügyeiben folytatott vizsgálat - számolt be az AP News meg nem nevezett forrásokra hivatkozva szerda este.

Az ügy érdekessége, hogy Bannon, aki Donald Trump korábbi közeli tanácsadója is volt a kampány alatt, egy botránykönyv főszereplője lett, melyben az ingatlanmágnásból lett elnök adminisztrációjának ügyeit tárta fel Michael Wolff újságíró. A Tűz és düh: Trump Fehér Háza belülről hetekre témát adott az amerikai sajtónak, mivel több botrányos ügyet is feltár arról, hogy Trumpot alkalmazottai alkalmatlannak tartják a feladatra, valamint arról, hogyan szállta meg az elnök családja a Fehér Házat. Bannon nem kevesebbet állít például ifj. Donald Trumpról, hogy árulóként viselkedett. (A könyv állításairól a Napi.hu korábban részletes cikket közölt.)

Kedden Bannonnak már volt egy jelenése egy vizsgálati csoport előtt: az egész napot a képviselőház hírszerzési bizottsága előtt töltötte. A testület Oroszországnak a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban játszott feltételezett szerepét kutatja, és a törvényhozók Bannont is erről, illetve Trump kampánycsapatának munkatársai és az oroszok közötti kapcsolatokról kérdezték.

A fotó forrása: AFP.