Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elnök változatlanul a floridai Mar-a-Lagóban lévő üdülőjében tölti a karácsonyt, ám nem tétlenül: szombattól kezdve minden nap miniblog-bejegyzéseket tett közzé - írja az MTI.

Az FBI vizsgálatával kapcsolatos bejegyzésben a Fox televízió egyik műsorára utalva leszögezte: "koholt dosszié. A Clinton-kampány és a DNC (Demokrata Országos Bizottság) finanszírozta. Az FBI nem tudja bizonyítani a dosszié állítását az Oroszország/Trump-kampány összejátszásáról. Romlott FBI" - fogalmazott Trump. Kommentátorok szerint az elnök a Fox televízió egyik műsorára utalt, amelyben elhangzott, hogy az FBI nem tudja bizonyítani az orosz kormányzattal történt összejátszást.

Trump üzeneteinek célkeresztjébe szombaton és vasárnap a Szövetségi Nyomozó Iroda igazgató-helyettese, Andrew McCabe került Hillary Clinton - volt külügyminiszter és a demokraták volt elnökjelöltje - email-botrányának vizsgálatában játszott szerepe okán. A Fox kiderítette ugyanis, hogy McCabe felesége, Jill McCabe 2015-ben, amikor szenátusi választáson indult Virginiában, 450 ezer dollár kampány-hozzájárulást kapott Virginia állam demokrata párti kormányzójától, a Clinton-család közeli barátjától, Terry McAuliffe-tól, és a Demokrata Párt további 207 ezer dollárt utalt át neki a kampányra.

"Hogyan lehet az FBI igazgató-helyettese Andrew McCabe, aki a kiszivárogtató James Comey-val (az FBI májusban elbocsájtott volt igazgatójával) együtt vezette a szélhámos Hillary Clinton-vizsgálatot (beleértve a törvénytelenül törölt 33 ezer elektronikus levél ügyét), miközben a vizsgálat idején Clinton bábjai 700 ezer dollárt adományoztak a felesége kampányára?" - írta december 23-án közzétett Twitter-üzenetében Donald Trump.

Trump egy nappal később közzétett bejegyzésében azt hangsúlyozta, hogy McCabe az FBI hivatalos email-rendszerét is felhasználta felesége választási kampányához.

Közben a The Washington Post című amerikai lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva vasárnap azt jelentette, hogy McCabe - a kongresszus republikánus politikusainak támadásaira hivatkozva - 2018 elején lemond posztjáról és távozik az FBI-tól.