Az elnök ezt egy vasárnap Kijevben tartott kampányrendezvényén jelentette ki az összegyűltek előtt. A belvárosban lévő Szent Mihály székesegyház előtti téren a helyszíni jelentések szerint néhány ezren gyűltek össze meghallgatni az elnök beszédét. Az eseményt nem harangozták be széles körben előre, csak Porosenko kampánysátraiban terjesztették a hírt. A helyszínen kordonokat és fémdetektoros kapukat állítottak fel a rendezvényt nagy számban biztosító rendfenntartók.

Porosenko szavai szerint a jelölteknek a választókkal való találkozóit megzavaró utcai rendbontások már nem egyszerűen a piszkos politikai eszköztár részei, és nem is "ukrán forgatókönyv". Ezzel azt sejtette, hogy orosz beavatkozást gyanít a háttérben. Erről már azután is beszélt, hogy egy héttel ezelőtt Cserkasziban a radikális nacionalista Nemzeti Hadtest (Nackorpusz) összecsapott a rendőrökkel az ő kampányrendezvényén, 22 rendfenntartónak okozva sérülést.

A Nackorpusz aktivistái az állami hadiipari vállalatnál kipattant nagy horderejű korrupciós botrány kapcsán akarták kérdőre vonni az államfőt, de ő már elhagyta a kampányrendezvény helyszínét, mire odaértek.

A Nackorpusz aktivistái szombaton Poltavában próbálták megzavarni Porosenko kampányrendezvényét: a helyszíni jelentések szerint plüssmalacokkal dobálták meg a rendőröket. Körülbelül 15 főt közülük a rendfenntartók őrizetbe vettek még azelőtt, hogy Porosenko a helyszínre ért volna.

Az ukrán sajtóban megjelentek olyan értesülések is, amelyek szerint a Nackorpuszt állítólag a Porosenkótól eltávolodott Arszen Avakov belügyminiszter tartja ellenőrzése alatt, amit viszont a belügyi tárca határozottan cáfolt.
Porosenko vasárnapi kampánybeszédében mindazonáltal leszögezte: bízik saját győzelmében, és abban, hogy a március 31-i választás tisztességes lesz.