Húsz perccel korábban a robbanás helyszínén járt Rácz Gergő, a Napi.hu munkatársa, aki szerint ezrével voltak ott turisták és helyi lakosok is egyaránt.

A barátaimmal beültünk a helyszíntől nem messze lévő kocsmába, söröztünk éppen, amikor hallottuk a hatalmas detonációt. A sétálóutca Isztambul népszerű, központi bevásárlóutcája.

Megpróbáltam megközelíteni a robbanás helyszínét, de a hatóságok mindent lezártak, rendőrök és mentőautók lepték el Isztambul belvárosát, a fejünk felett helikopterek köröznek.

A rendőség mindent lezárt a környéken
Fotó: Rácz Gergő

 

Ahogy azt korábban megírtuk: robbanás történt vasárnap délután közép-európai idő szerint 14 óra 20 perc körül Isztambul népszerű sétálóutcájában, az Istiklalon, a detonációnak 6 halálos áldozata és 53 sérülje van.

Ez egy bombatámadás volt,

idézi Recep Tayyip Erdogan török elnököt az aljazeera.com.

Erdogan a G20-ak indonéziai csúcstalálkozójára ment vasárnap, az utazás előtt azt mondta, hogy a robbanás "alattomos támadás" volt, és az elkövetőket meg fogják büntetni.

A robbanás eredete egyelőre ismeretlen, az esettel kapcsolatban a hatóságok hírzárlatot rendeltek el.

A turisták által látogatott éttermek a robbanás után kiürültek
Fotó: Rácz Gergő

A robbanás okáról egyelőre nem tudni semmi, kollégánk szerint a helyieket nem nagyon rázta meg a támadás, ugyanakkor a turisták által kedvelt éttermek kiürültek.