Reggel 9-kor a KSH kezdi a sort az első negyedéves beruházási adatokkal. Rá két órára, délelőtt 11-kor az eurózónás májusi gazdasági hangulatindexet  közlik, az előző adat 103,9 volt. Ugyanekkor publikálják a német harmonizált éves, és a májusi becsült fogyasztói árindexet, amelynek előző, éves bázison számolt értéke -0,3 százalék volt.

Adatdömping érkezik az USA-ból délután fél háromkor. Tájékozódhatunk az amerikai személyes fogyasztási kiadások hó/hó alapon számolt, áprilisi alakulásáról. Az előző havi 0,1 százalékos változás után most 0,6 százalék az elemzői várakozás.

Ismertetik szintén hó/hó alapon az áprilisi  személyes jövedelmek alakulását. Mind a múlt havi változás, mind a prognózis  0,4 - 0,4 százalék.

Érkezik adat az áprilisi mag PCE indexről, havi bázison számolva az előzetes becslés 0,2 százalék, szemben az egy hónappal ezelőtti 0,1 százalékkal.

Az amerikai lakáspiacról tájékoztat délután 3-kor a Case-Shiller lakóingatlan árindex, amelynek alakulásában az elemzők nem várnak változást. Az index előző értéke 5,4 százalék volt, s ugyanennyit jósolnak márciusra is éves bázison számolva.

Délután négykor közlik a májusi chicagói beszerzési menedzserindexet,  amelyben csak minimális változást jósolnak. Az április érték 50,4 volt , a prognózis 50,7-re szól.

Délután 4-kor publikálják az USA májusi fogyasztói bizalmi indexét. A mutató értéke áprilisban 94,2 volt, a májusi prognózis 96-os index értéket jelez.