Netanjahu felvázolta hatodik kormányának három legfőbb irányelvét: Irán nukleáris programjának leállítását, az ország infrastruktúrájának fejlesztését a periférikus területek jobb bekapcsolásával, valamint a belbiztonság és a kormányzás megerősítését. A kormányprogram bemutatását a parlamenten kívül a tüntetők dobolása, trombitálása, megafonos bekiabálása kísérte.

A több mint harminc miniszter végső névsorát csak az utolsó pillanatban tették közzé. A fontosabb tárcák közül a Likud párt politikusai közül Joáv Galant lett a védelmi, Joáv Kis az oktatási, Jarív Levin az igazságügyi, Nir Barkat a gazdasági, Chajim Katz a turisztikai, Idit Szilman a környezetvédelmi és Slomó Karai a hírközlési miniszter.

Csak csütörtök délre lett világos, hogy Eli Kohen és Jiszrael Katz - ugyancsak a Likud pártból - felváltva lesznek külügy-, illetve energiaügyi miniszterek, s Kohen kezdi az első két évet a külügyi tárcánál.

A bel- és egészségügyi minisztériumot a keleti vallásosok Sasz pártjának vezetője, Arije Deri kapta, aki a második két évben a pénzügyek felett fog rendelkezni.

Az askenázi ultraortodoxok Egyesült Tórapártja két tárcát kapott.

A pénzügyminiszter, egyúttal a ciszjordániai ügyek minisztere a védelmi minisztériumban Becalel Szmotrics, a Vallásos Cionizmus nevű jobboldali telepespárt jelöltje lesz. A párt még további két tárcát kapott.

A jobboldali Zsidó Erő (Ocma Jehudit) nevű párt vezetője, Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter lesz. Ez a párt is még két tárcát irányíthat.