Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Arról értesítettek az izraeli hatóságok, hogy mostantól több fogyasztási cikket szabad behozni a Gázai övezetbe - nyilatkozta szerdán a Bloombergnek Raed Fattouh, a Palesztin Hatóság egy összekötőtisztje. Egy neve elhallgatását kérő izraeli tisztviselő szintén megerősítette ezt az információt - írja a hírügynökség.

A Kerem Shalomi határátkelőnél szolgáló Fattouh szerint az izraeli hatóságok olyan fogyasztási cikkek bevitelét engedélyezték, mint az üdítőitalok, gyümölcslevek, gyümölcskonzervek, csomagolt saláták, sütemények, halva vagy borotvahab.

Izrael a Hamász 2007 júniusi hatalomra kerülése óta blokád alatt tartja a Gázai övezetet és sok termék importját korlátozza. Az embargó számos élelmiszer- és higiéniai cikket, valamint építőanyagot érint. Izrael szerint legitim a Gázai övezet blokádja, mivel fegyveres konfliktusban áll az azt ellenőrző Hamásszal. Néhány ország azonban, köztük Törökország, nem tartja legitimnek a blokádot.

Az izraeli hadsereg május 31-én rátámadt egy török humanitárius szervezet, a Insani Yardim Vakfi tulajdonában lévő, nemzetközi vizeken közlekedő hajóra. Az akció kilenc halálos áldozatot követelt, akik többsége török állampolgár volt. A hajó tagja volt annak a nemzetközi flotillának, amely célja a Gázai övezet elleni izraeli embargó áttörése volt.