Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Operation Israel néven indított tömeges hackertámadás meghirdetett célja "Izrael letörlése az internet térképéről". Vasárnap reggel a nemzetközi "kiberharcosok" sikeresen leállították az izraeli statisztikai hivatal, az oktatási és a védelmi minisztérium, valamint több bank honlapját, de azok működését gyorsan helyreállították.

A kulcsfontosságú kormányzati honlapok működnek, és ahogy várható volt, nincs tényleges kár. Az Anonymus nem képes kárt okozni az ország létfontosságú infrastruktúrájában - közölte Jichák Ben Jiszráel, a szakhatóság képviselője. Médiaértesülések szerint éjjel megpróbálták feltörni a tőzsde és a pénzügyminisztérium weboldalát, de az intézmények tagadják a támadást. Az Anonymus sikeresen támadott tizenkilenezer izraeli Facebook-oldalt, nyilvánosságra hozott több száz e-mail címet a hozzájuk tartozó jelszóval - írta a Háárec című napilap vasárnap.

Izrael nem először vált a hackerek célpontjává. Tavaly novemberben a Gázai övezetből indított rakéták elleni Felhőoszlop hadművelet idején mintegy hétszáz izraeli honlapot próbáltak megbénítani, köztük a külügyminisztérium és az államelnöki hivatal internetes oldalát. A több mint hatvanmillió kísérlet ellenére az Anonymus nem tudott súlyos károkat okozni az izraeli internetrendszerben.