Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ardern könnyeivel küzdve jelentette be, „kifogyott az üzemanyagból”. Mint mondta: nehéz öt év van a háta mögött, ő is csak ember, és úgy érzi, félre kell állnia.

„A nyáron még abban bíztam, hogy sikerül nem csak egy évre, hanem még egy ciklusra felkészülnöm, mert ebben az évben erre lesz szükség, de nem voltam rá képes” – fogalmazott sajtótájékoztatóján a 42 éves, munkáspárti politikus.

Tudom, hogy most rengeteg találgatás lesz arról, hogy mi a döntés valódi oka, de az egyetlen érdekesség, amelyet említeni tudok, az az, hogy hat, kihívásokkal terhelt év után én is csak ember vagyok. A politikusok is emberek. Megteszünk mindent, amit lehet, egészen addig, amíg lehet és aztán eljön az idő. Számomra most jött el az idő

– magyarázta a leköszönő miniszterelnök.

A kormányzó új-zélandi Munkáspárt új vezetőjéről vasárnap döntenek. A párt új vezetője a következő, októberben tartandó általános választásokig miniszterelnök is lesz.

Grant Robertson új-zélandi miniszterelnök-helyettes, közleményben tette világossá, hogy nem indul a Munkáspárt vezetői posztjáért. Ardern úgy vélte, pártja októberben ismét győzni fog.

A magánéletére fókuszál

Ardern azt is elmondta: alig várja, hogy lányával lehessen, amikor idén elkezdi az iskolát, és hozzátette, annak is eljött az ideje, hogy élettársával, Clarke Gayforddal összeházasodjanak.

Jacinda Ardern sokak számára ikonikus személyiség, világszerte elismerést aratott azzal, amilyen empátiával kezelte az ország történetének súlyos tragédiáját, amikor 2019-ben egy fehér fajgyűlölő Christchurch két mecsetében 51 embert meggyilkolt. Emellett kormánya a koronavírus-járványt is sikeresen kezelte. A nők számára világszerte nagy inspirációt jelentett, ő volt a második miniszterelnök a világon, aki hivatali ideje alatt szült.