Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A földrengést helyi idő szerint 12 óra 58 perckor történt, az epicentruma Oszaka északi részén volt, mintegy 13 kilométeres mélységben a japán hatóságok szerint.

Eddig három halálos áldozatról számoltak be: egy 9 kilenc éves kislányra egy uszoda fala omlott rá a 350 ezer lakosú Takacuki városában, míg egy 80 éves férfire egy fal omlott Oszakában, egy másik, ugyancsak nyolcvanas éveiben járó férfire egy könyvespolc esett rá, és mire megtalálták, meghalt.

A földmozgás több helyütt fennakadásokat okozott a reggeli csúcsforgalmi órákban, leállt miatta a nagy sebességű Sinkanzen vasút és más vasútvonalak forgalma, nyomában kiterjedt áramkimaradások keletkeztek, és az oszakai gázszolgáltató cég elővigyázatosságból megszakította több mint százezer háztartás ellátását - számolt be a portál.

A szigetország középső részén és a Fukui prefektúrában lévő Takahama, Mihama és Oi atomerőmű 15 reaktorának mindegyike zökkenőmentesen működött - közölte az őket működtető vállalat, a KEPCO.

Oszakában ez volt a legintenzívebb szeizmikus hatás azóta, hogy 1923-ben elkezdtek átfogó méréseket végezni. A japán meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet, hogy egy héten belül még egy hasonló erejű földrengés rázhatja meg a térséget.

A fotó forrása:  AFP Photo/Jiji Press/STR.