Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt, a radikális jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, Lengyelország miniszterelnök-helyettese megkezdte önkéntes karanténját - jelentette a lengyel média. Október 19-én Lódzba kellett volna utaznia, de Varsóban maradt, mert kapcsolatba került valakivel, aki koronavírussal volt fertőzött.

Jaros³aw Kaczynski jól érzi magát, semmilyen tünete nincs, és a hozzáférhető lehetőségeken belül kötelezettségeit otthon látja - mondta a PiS szóvivőhelyettese. Valójában kész csoda, hogy 71 éves Kaczynski, aki a kormányban betöltött posztja ellenére Lengyelország tényleges vezetője, eddig nem került bajba, hiszen látványosan fittyet hány az érvényen lévő óvintézkedésekre. Miközben a maszkviselés kötelező, a nyilvános eseményeken rendszeresen e nélkül jelenik meg.

Eközben úgy tűnik, hogy a koronavírus megtalálta a kormányt: a napokban kezdte meg karanténját Mariusz Balszczak nemzetvédelmi miniszter, egy nappal korábban fejezte azt be az elzártságot Mateusz Morawiecki miniszterelnök és egyik helyettese, Piotr Glinski. Kaczynski a karanténja addig tart, míg az egészségügyi szervek nem nyilvánítják biztonságosnak nyilvános megjelenését.