Az Aldi 99 pennyről (400 forint) induló áron kínál kézműves söröket, amelyek veszendőbe mennének, ha az áruházlánc vásárlói nem fogyasztják el őket - írja a Sun.

Olyan sörökről van szó, amelyeket a boldog békeidőkben, a koronavírus-járvány előtt pubokban szolgáltak fel, ám mivel azok a korlátozások miatt zárva tartanak, termelőik nyakán maradtak, és eltarthatóságuk a végéhez közeledik. Várakozások szerint a vendéglátás a nyárig legalább részleges zár alatt marad a szigetországban.

Az áruházlánc 13 olyan sört kínál, amelyeket közvetlenül a termelőktől szereztek be. A legolcsóbb fajta a Spitfire Gold, ennek félliteres palackját adják 99 pennyért. A többi különleges sörért 1,5 és 1,8 fontot kell fizetni. Miközben az összes termék része az Aldi Specialbuys programjának, nem lesz utánpótlás, magyarán az akció a készlet erejéig tart, továbbá ezek a termékek nem elérhetők az áruházlánc online boltjában. A készlet több mint 1100 hektoliter, amely 13 szállítótól származik.

A nagy londoni sörözön

Még 1814. október 17-én térdig lehetett járni Londonban a sörben. Szó szerint, mivel: a Meux and Company Brewery nevű sörfőzde Tottenham Court Road-i(wd) üzemében egy több mint 135 000 birodalmi gallonos (kb. 610 000 literes) tartály fala megrepedt. A bekövetkező dominóhatásnak több más tartály sem tudott ellenállni, és végeredményként több mint 323 000 birodalmi gallon (kb. 1 470 000 liter) sör szabadult ki és öntötte el a környéket. A sörözön lerombolt két házat és porrá zúzta a Tavistock Arms Pub falát, ahol a kocsma tizenéves alkalmazottja, Eleanor Cooper a törmelék alá szorulva lelte halálát - írja a Wikipedia az eseményről.