Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új vírustörzset két horvát állampolgárnál azonosították, mindketten részt vettek egy üzleti találkozón, amelyen külföldi állampolgárok is voltak - írja az MTI.

Capak kiemelte: a fertőzötteknek nincsenek súlyos tüneteik, és már járványügyi megfigyelés alatt vannak a kontaktszemélyek is.

A valamivel több mint négymilliós Horvátországban az elmúlt 24 órában 728 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 betegségben 51-en haltak meg. Kórházban 2444 beteget ápolnak, közülük 326-an vannak lélegeztetőgépen. Az országban eddig 2 207 786-an kaptak védőoltást, közülük 1 981 397-en már a második adagot is felvették.

A szomszédos Szlovéniában hétfőre 775 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a fertőzés következtében 16 beteg halt meg. Kórházban 1050 beteget ápolnak, közülük 268-an vannak intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 234 641-en kaptak védőoltást, közülük 1 157 918-an már a második adagot is beadatták.

Olaszország húsz katonai orvost és nővért küldött vasárnap Szlovéniába, hogy segítsen a járványhelyzet kezelésében. Erről két héttel korábban Matej Tonin szlovén védelmi miniszter Rómában állapodott meg Lorenzo Guerini olasz védelmi miniszterrel. Az olasz fegyveres erők kötelékében szolgáló egészségügyi dolgozók hétfőn csatlakoztak a szlovén hadsereg egészségügyi csapatának tagjaihoz, akik már korábban megkezdték a kórházak segítését.