Szerbia két legnépszerűbb téli üdülőhelyén, Zlatibiron és Kopaonikon gyakorlatilag telt ház van, a hotelekben és panziókban már csak márciusra lehet szobát foglalni. A hosszú hétvégén megközelítőleg ötvenezer vendég pihent az üdülőhelyeken - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. Vladimir Zivanovic, a zlatibori idegenforgalmi szervezet igazgatója szerint ebben a körzetben mintegy harmincezer ember töltötte a hétvégét.

"Megteltek a hotelek, és már a kisebb magánszállásokon sem találni szabad ágyat. A vendégek 98 százaléka hazai, de elenyésző számban Szlovéniából és Montenegróból is érkeztek turisták" - mondta az igazgató, aki szerint januárban is valamivel többen voltak, mint egy évvel korábban.

A raskai körzethez tartozó Kopaonikon sem lehet szabad szállást találni, itt 15-20 ezer vendég van jelenleg. Az egészségügyi helyzet miatt nem tudunk több vendéget fogadni, telt ház van mindenütt. Legközelebb március közepére lehet szobát foglalni" - mondta a helyi idegenforgalmi hivatal vezetője Radenko Cvetic.