Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A ZEW keddi közleménye szerint a német gazdasági szereplők következő hat hónapra vonatkozó várakozásait mutató hangulatindex 53 pontra nőtt februárban a januári 48,4 pontról. A piaci elemzők 55,8 pontos februári adatot vártak.

A német gazdasági hangulat az Európai Központi Bank új havi kötvényvásárlási programja és a 2014 utolsó negyedévi gazdasági növekedés miatt javult. A gazdasági hangulatindex az ukrajnai válság és a görögországi politikai események miatt nem tudott ennél jobban növekedni.

A gazdasági hangulat februárban már a negyedik egymást követő hónapban javult, az elmúlt 12 hónapban nem volt ennyire magas a ZEW hangulatindexe.

A felmérésben megkérdezettek a vártnál jobbnak értékelték az aktuális németországi üzleti környezetet. Az aktuális állapotokat mérő index 22,4 pontról 45,5 pontra ugrott, az elemzők 30 pontra számítottak.

Az euróövezeti várakozásokat mutató hangulatindex is nőtt, 52,7 pontra emelkedett a januári 45,2 pontról. Az elemzők kisebb növekedést, 51,3 pontot vártak.