A munkanélküli segélyért folyamodók száma az USA-ban ötezerrel - szezonálisan kiigazított adatok alapján - 300 ezerre esett a január 19-ével végződő héten. A tárca ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy az ünnepek miatt még egy pár hét szükséges a valós kép kirajzolódásához, vagyis, hogy az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma valóban ilyen alacsony szinten marad-e, három állam - köztük Virginia és Kalifornia - ugyanis nem szolgáltatott adatot időben, így ezen államos esetében becsléssel éltek.

A MarketWatch által megkérdezett elemzők azzal számoltak, hogy a múlt heti segélykérők száma 360 ezerre emelkedik.

A két héttel ezelőtti első kérelmek számát változatlanul 335 ezres szinten hagyta a foglalkoztatási tárca. Az új kérelmek átlaga az elmúlt hónapban ugyanakkor 8250-nek 351 750-re esett, ami 2008 márciusa óta nem látott alacsony szintet jelent.

A már valamilyen segélyben részesülők száma a január 12-én végződött héten 71 ezerrel 3,16 millióra csökkent a szezonálisan kiigazított adatok alapján. A január 5-ével végződő héten mintegy 5,66 millióan részesültek valamilyen állami vagy szövetségi szintű segélyben, ami 214 076-tal kevesebb az azt megelőző heti adathoz képest.