Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Cseh Köztársaság ideiglenes konzulátusi irodákat nyit azokon a helyeken, amelyek a cseh turisták legkedveltebb utazási célpontjai. Horvátországban Splitben, Bulgáriában Burgasban kínálnak ilyen segítséget az elanyátlanodott cseh utazóknak - idézte a Tomás Petricek külügyminiszter tájékoztatását a Radió Praha hírportál.

További ilyen konzulátust nyithatnak a horvátországi Fiume kikötővárosban - tette hozzá a miniszter. Ugyanakkor szemben az elmúlt nyárral, idén a Barcelonában például nem nyílik cseh ideiglenes konzulátus, mert várakozások szerint a koronavírus-járvány miatt, ami különösen keményen érintette Spanyolországot, oda nem sokan utaznak.

Ha esetleg olyan helyre utazna a cseh állampolgár, ahol nincs a környezetében egy kilométeren belül egy ideiglenes konzulátus, akkor sem hagyja magára a prágai külügyminisztérium, amely igyekszik megfelelni a szolgáltató állam követelményeinek. Ők egy prágai telefonszámot hívhatnak fel, nevezzük konzulátusi call centernek, ahol segítséget nyújthatnak neki. Mindezeken túl a világ minden táján élő 223 tiszteletbeli konzultól is kérhetnek segítséget a cseh turisták.