Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ma délután napvilágot láttak a februári feldolgozóipari felmérések első eredményei, amelyek a feldolgozóipari kilátások javulására utalnak. A chicagói beszerzési menedzser index értéke 0,2 ponttal 59,8 pontra emelkedett miközben az elemzők 2-3 pontos csökkenésre számított.

A bontás szerint az értékesítési kilátásokat illetően pesszimistábbak voltak a megkérdezettek, a munkaerőpiaci kilátások megítélése azonban javult, bár a legutóbbi foglalkoztatottsági adatok szerint a szektor igencsak rosszul teljesít ebből a szempontból.

Az Institute for Supply Managemnet (ISM) a hónap utolsó munkanapján, az országos feldolgozóipari és szolgáltatói felmérés eredményeinek (feldolgozóipari ISM index) megjelenését megelőzően néhány nappal teszi közzé regionális (Chicago térségében készített) felmérésének eredményeit. A felmérést az ISM megbízására a Kingsbury International készíti. A felmérés nem csak a feldolgozóiparra terjed ki, amit gyakran figyelmen kívül hagynak a piaci szereplők. A szolgáltató szektorból gyűjtött adatok jellemzően kevesebb figyelmet kapnak. Élénkülésről 50 pont feletti értékeknél lehet beszélni.