Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A munkaügyi központok nyilvántartása alapján készült jelentés szerint egy év alatt, azaz tavaly április óta a csökkenés 6,6 százalékos volt, összesen több mint 237 ezerrel lett kevesebb munkanélküli. A regisztrált munkanélküliek száma idén áprilisban 3,3 millió volt.

A szaktárca kiemelte: a 2013 februárjában tapasztalt csúcshoz képest mostanra 1,7 millióval csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban.

Az év negyedik hónapjában legnagyobb mértékben a szolgáltató szektorban lett kevesebb állástalan, több mint 57 ezerrel, amelyet az ipar és a mezőgazdaság követ, 14 ezres és 9 ezres csökkenéssel.

Területi alapon nézve Andalúziában tapasztalták a legnagyobb esést, ahol 24 ezerrel lett kevesebb munkanélküli. Katalónia a második 12 ezres csökkenéssel, a harmadik a madridi autonóm közösség 9 ezerrel kevesebb munkanélkülivel.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) egy hete tette közzé az első negyedéves munkanélküliségi adatokat. Eszerint január és március között összességében 0,8 százalékkal, több mint 29 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma.

A munkanélküliségi ráta 16,7 százalék volt, ami 0,2 százalékpontos növekedést jelent az előtte lévő negyedévhez képest.

A spanyol kormány az év végéig 19,5 milliós foglalkoztatás elérését tűzte ki célul, ami 475 ezer munkahely megteremtését jelenti ebben az évben. Emellett 15 százalékos munkanélküliségi rátát várnak.